dilluns, 20 de març de 2017


2 d'abril de 2017

CAMÍ DES CINGLES

Aquesta és un altre excursió en que el guia serà en Just de Galilea i té l'al·licient afegit de fer un dinar a les cases des Binis. Qui vulgui participar d'aquest dinar, s'ha d'apuntar a la botiga d'Expert abans de dia 25.
Tram de l'antic camí que comunicava Fornalutx amb Escorca, discorre per la part occidental del Puig Major, per terres dels Binis i finalitza a la finca de Turixant. Constitueix una de les rutes més senzilles i a la vegada més espectaculars de Mallorca.
A la vora del camí que va de Lluc als Binis, just després del creuer amb el Camí des Cingles, trobarem la FONT SUBAUMA. Una font que algunes persones pensen que el nom de Subauma és una mala pronunciació de " Sa Balma" i així podria ser donat que a l'esquerra de la font hi ha una balma però de fet és un nom ben consolidat des de fa molt temps. La surgència està dins una petita coveta natural a la roca i té una pica quadrada just a la sortida com abeurador d'aigua directe des de l'ullal. D'aquí surt un tub estret que va soterrat de cap a la pica de pedra que hi ha a ran del camí que fa de abeurador pel ramat i bestiar.


                            

ITINERARI : Km. 38 de la C-710 (800 m.), Coll des Cards - Colers (903 m.), Pla d'en Gumbau (737 m.), Bini Gran (611 m.), Font Subauma (700 m.), Porxo Esbucat (808 m.), Es Funicular ( 700 m.)


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada