divendres, 13 d’abril de 2018

SERRA D'ALFÀBIA


22-04-2018 Serra d’Alfàbia (5-6 hores)


La Serra d'Alfàbia és una serra de Mallorca que forma part de la Serra de Tramuntana. Rep el nom de la possessió bunyolina d'Alfàbia tot i que pertany al municipi de Sóller.
Amb una altura màxima de 1067 m, separa la vall de Sóller de la d'Orient. Limita al nord amb Sóller, al sud amb Bunyola i Orient, a l'est amb el puig de l'Ofre (1.090 m) i a l'oest amb el puig des Teix (1.064 m). Al cim, hi ha unes antenes repetidores que permeten la recepció dels canals de televisió i d'emissores de ràdio a gairebé totes les poblacions de l'illa de Mallorca. (Viquipèdia)
L’excursió comença sortint d’Orient per la carretera direcció Bunyola fins arribar a una corba a l’esquerra, on a ma dreta hi trobarem una roca amb la inscripció “camino publico” en vermell, que ens assenyala el camí.
Tot d’una en començar trobarem dos camins, hem d’agafar el de l’esquerra. En  principi el camí transcorre més o manco pla, per dins un pinar, creuant una paret mitjanera, passant per un pla i una perforació (captació d’aigua) fins arribar al coll des Vent. Una mica abans d’arribar-hi  haurem trobat, a la dreta, una fita i un punt vermell. És aquí on el camí s’endureix i les pendents es fan més pronunciades. Seguint els punts vermells i les fites arribarem dalt de Alfàbia, amb les seves característiques antenes. Les vistes des d’aquí son extraordinàries.
Per baixar tan ho podem fer pel Coll d’es Jou i tornar a Orient, o bé cap a Sóller. Amb dues opcions amb camins ben definits.  
FITXA TÈCNICA
Distància aproximada: 12 km
Pujada acumulada: 655 m
Alçada màxima-mínima: 1067m-412m
Temps total: 6h
Ruta circular: No
Dificultat: 4 sobre 5
Observacions: Itinerari amb algun tram sense camí que pot presentar algunes dificultats d'orientació.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada