dijous, 24 de maig del 2018

Torrent de Pareis

10-06-2018 TORRENT DE PAREIS (5/6HORES)


A final de temporada, quan arriba el bon temps,  és el moment ideal per a fer l’excursió mítica per la Catedral de la Natura o  Monumental Paradís; el congost més espectacular de l’illa i el més grandiós fenomen geològic de les Balears: el Torrent de Pareis. I com diu Costa i Llobera:

...sembla que els genis del terror s’uniren
i fins al mar s’obriren
aquest passatge per carrer triomfal.

A alguns trams el llit del torrent presenta una certa dificultat, degut a que es troben roques de grans dimensions i algun gorg amb aigua. Tot i així el recorregut es pot fer sense cap mena d’equipament especial, si de cas una corda. Per fer aquesta excursió, s´ha de tenir molt present la previsió meteorològica, i si hi ha perill de pluges o ha plogut fa poc no s´ha de fer, ja que pot resultar molt perillós si hi corre aigua.
Inici : Restaurant Escorca, km 25,2 de Ma-10
A l’altre costat del Restaurant d´Escorca, hi ha un portell d’on parteix un camí que davalla fins a una paret de pedres, vorejant aquesta paret deixem enrere un petit portell i girem a l’esquerra seguint un camí per dins l’alzinar, a la sortida del qual, davant nosaltres ja es veu clarament el torrent i el mateix camí ens conduirà fins al seu llit. Després d´una hora de camí des de el punt de partida, arribarem a S´Entreforc, on el camí es bifurca i seguirem pel tram de la dreta. Davallant entre les espectaculars parets, fins arribar a la mar, a Sa Calobra, on ens podrem banyar.

FITXA TÈCNICA
Inici : Restaurant Escorca, km 25,2 de Ma-10



Distància aproximada: Uns 6km 3,3km de torrent
Desnivell: 637m
Temps aproximat:  5/6 hores
Dificultat: 5 sobre 5
Observacions: Es necessiten botes de muntanya,  gorra o capell, portar aigua a bastament, bona condició física i certa experiència en muntanya.





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada