diumenge, 17 de febrer de 2019

SERRA DE GALDENT


24-02-19 SERRA DE GALDENT


Perfil de l’excursió

Guies: En Jaume Sureda i en Tòfol Medina
Distancia aproximada: 11 Km.
Temps estimat: 4 i 40 min
Dificultat: 2/5 Baixa/ mitjana  (només hi ha perill de patinar per roca banyada)

La serra de Galdent és una cadena de muntanyes del Massís de Randa que està situada entre els termes municipals de Llucmajor i d'Algaida. Els accidents més destacats són el puig de Galdent o puig de Son Roig( 410m), al ponent, el puig d'en Claret (378m) situat al centre i el puig de les Bruixes (352m) al llevant. (VALERO MARTÍ, Gaspar ).
Iniciarem l'excursió al cementiri de Llucmajor direcció el camí de Galdent, agafant diverses camades asfaltades (camí de Ferrutxelles, Son Santet) fins arribar a un viarany amb hi ha una indicació de “Puig”. A partir d'aquí començarem  a pujar ràpidament per caminoi amb forta pendent cap al coll situat entre el Puig de Ses bruixes i el Puig d'en Claret. Crestejant un poc en poc temps serem damunt el Puig de Ses Bruixes, des d’on tendrem una bona panoràmica de la planura de Llucmajor, Cura,etc. Aquest és el tram més delicat ja que patina bastant degut a la roca banyada.
Tornarem enrere crestejant i ens dirigirem cap al Puig de'n Claret, un puig completament poblat de pinar fins a arribar a la Potada del Gegant. Un coll des d'on iniciarem després d'un desnivell negatiu l’ascensió cap al Puig de Son Roig.  Les vistes del Puig de Son Roig són impressionats, contemplarem si el temps acompanya gran part de Mallorca.
Després iniciarem el descens fins al camí vell d'Algaida que agafarem fins arribar al poble.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada