dimecres, 4 de desembre del 2019

Es Pas Vermell




ES PAS VERMELL  15-12-19

Fitxa tècnica
Distància: uns 8 Km
Dificultat: Fàcil 2/5
Itinerari circular: No.
Temps aproximat: Unes 4h  (3h de caminar efectiu)
Desnivell: 312m
   Itinerari: Port d'Andratx, Coll des Vent, Pintal Vermell, Pas Vermell, Torre de Sant Elm, Cala es Conills, Sant Elm

         Excursió fàcil excepte la pujada al Pintal Vermell que és una mica  escarpada, però molt guapa i amb magnífiques vistes. La caminada comença en el Port d'Andratx i condueix per camins asfaltats, camins forestals amples i camins pedregoses a través d'un bosc de pins clars, amb belles vistes a la mar, a la serra de Tramuntana i als  pobles de S'Arracó i Andratx. Ascendirem al cim del Pintal Vermell (312 m), una elevació modesta des d'on es divisen bones panoràmiques del sector de Ponent de la serra de Tramuntana.  Des d'aquí tenim una vista espectacular de l'illa de sa Dragonera i de la nostra destinació Sant Elm. Iniciarem la baixa pel Pas Vermell cap  a Sant Elm.
                  
Punts d'interès:

1.El Pas Vermell. El seu nom es deu a la coloració vermellosa de minerals ferrosos. El propi pas constitueix un mirador natural sobre la costa, on podrem observar l'Illa de la Dragonera.

2. Castell de Sant Elm. Va ser construït per ordre de Jaume II, en 1302, i la seva torre rectangular és un clar exemple d'arquitectura defensiva de Mallorca. També compta amb una església del segle XVII. El castell ha sofert diversos atacs i saquejos al llarg de la seva història. Avui és propietat de la Fundació Illes Balears, és un bé d'interès cultural però no és visitable.

3.Sant Elm. Actualment és una important zona turística, Des del nucli urbà podem observar l'illot de Pantaleu, en els voltants del qual es va preparar el desembarcament de les naus cristianes de Jaume I.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada