dilluns, 10 d’abril de 2017

22 d'abril de 2017

EXCURSIÓ CULTURAL A LA POSSESSIÓ DE SOLLERIC GUIADA PER EN GASPAR VALERO

Aquesta serà la primera de les dues excursions culturals que hi ha programades aquesta temporada. La guiarà en Gaspar Valero i consistirà en visitar la possessió de Solleric al terme d'Alaró. L'excursió serà molt curta i això donarà opció a la gent que no està acostumada a caminar tant, a que pugui venir amb nosaltres


                            .
Desconeixem l'origen del nom, compartit per una altra possessió de la marina de Llucmajor. En època islàmica rebia el nom de Xular.
Basta una ullada al mapa del cardenal Despuig (1784) per afirmar que antigament les possessions formaven bona part dels nodes principals de la xarxa viària de Mallorca. Fora vila era un desert de població - res a veure amb l'actualitat- i les possessions constituïen els únics llocs habitats entre les viles i concentraven una important activitat econòmica, d'aquí les necessitats de comunicació.
La possessió de Solleric, situada a la part central de la serra de Tramuntana, n'és un exemple paradigmàtic ja que a través seu es canalitzaven les principals comunicacions d'Alaró amb la muntanya. En primer lloc el camí de Lluc, a través dels Tossals Verds i d'Almallutx. En segon lloc el camí de Sóller, a través de Coma-sema i el pas de na Maria i finalment, el camí que comunicava amb el llogaret d'Orient, a través del coll homònim.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada