dilluns, 3 d’abril del 2017

9 d'abril de 2017

SA COSTERA : DEL MIRADOR DE SES BARQUES A CALA TUENT

                       

Itinerari costaner de gran bellesa, amb dues parts molt diferenciades: primer travessarem marjades d'oliveres i després, caminarem amb espectaculars panoràmiques de la costa nord.
Un dels atractius de l'excursió és poder visitar Sa Font des Verger, anomenada erròniament per alguns com la font de sa Costera; tal vegada per voler referir-se a la font que hi ha a la zona de sa Costera, és una de les més importants de l'Illa, per alguns autors la més cabalosa -el cabal mitjà és de 8 milions de metres cúbics anuals i en anys humits de fins a 20 milions de metres cúbics-.
De fet i com a mostra d'aquest cabal, basta dir que entre els anys 1908 i 1962 les seves aigües varen tenir la suficient força per moure les turbines d'una central elèctrica que subministrava electricitat a tota la comarca de Sóller. Avui les aigües estan conduïdes per davall la mar fins al Port de Sóller i d'aquí fins a Palma passant pel túnel de cotxes.
ITINERARI: Mirador de ses Barques ( 350 m.), Bàlitx d'Amunt (400 m.), Bàlitx d'Enmig (350 m.), Bàlitx d'Avall (250 m.), Coll de Biniamar (365 m.), Font des Verger, Cala Tuent.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada