dijous, 6 de desembre de 2018

Torre de Sa Mola de Tuent


16-12-2018  TORRE DE SA MOLA DE TUENTFITXA TÈCNICA 
Distància aproximada: 5,5km
Pujada acumulada: uns 235m
Temps total: 3/4 h
Dificultat: 3 sobre 5

La torre va ser edificada sobre un pic de 462 metres a  final del segle XVI i des de llavors domina la costa nord de l'illa entre Cala Tuent i La Calobra.

L'entrada es troba a cinc metres d'altura i l'únic accés són uns graons de ferro no aptes per als que tinguin vertigen. Dins de la torre podem veure el petit habitacle on es refugiaven els torrers. Per una escala de cargol es pot pujar al terrat on podreu meravellar-vos amb la vista d'aquesta part de la costa nord mallorquina.

La torre no només va jugar un paper important durant els segles XVI i XVII per alertar sobre els atacs de pirates. La vida útil d'aquesta torre va anar una mica més enllà ja que per la seva privilegiada situació en els segles posteriors es va utilitzar, entre altres usos, per vigilar el contraban de la zona i, durant la Guerra Civil, com a punt d'observació per part de l'Exèrcit per controlar l'arribada d'avions des de Catalunya. Finalment, el 1996 la torre va ser cedida a l'Ajuntament d'Escorca sent restaurada tres anys més tard.

Començarem l’excursió al coll de Sant Llorenç (227 metres) on hi ha l’oratori del mateix nom, a 2 quilometres del desviament cap a cala Tuent.
A la part esquerra de l’oratori comença un camí amb forta empinada cap a la torre de Can Palou, que és així com també s’anomena la torre.
En el primer tram trobarem un pas que hi ha que salvar mitjançant un cable i uns escalons de ferro, res que no es pugui superar.
La segona part és més plana i per tant més bona de dur. Així i tot la pujada no serà gaire pesada, ja que en qüestió de hora i mitja podem ser dalt, on dinarem.
Les vistes des de la torre son magnífiques.
La baixada la farem pel mateix camí fins al coll de Sant Llorenç.

El guia serà en Vicens Sastre, que ja ens va fer de guia a Raixa.
Degut a les poques hores de llum i a la distància entre Artà i el punt de partida de l’excursió, aquesta durarà entre 3 i 4 hores. Per tant esperam ser a l’autobús al voltant de les 4 de l’horabaixa abans de que ens agafi la fosca.

Podeu trobar vídeo de l’excursió a IB3 a la carta > recerca per nom de programa > tira tira > torra de la mola de tuent.  


 
  
 iglesia de san lorenzo


        

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada