dijous, 25 d’abril del 2019

Mola de Planícia


05-05-2019 MOLA DE PLANÍCIA

Perfil de l’excursió

Guies:  Jaume Payeras i Jaume  Sureda
Distancia aproximada: 16/17 Km. Ruta circular
Desnivell positiu: 654m.
Temps estimat: 5/6 hores
Dificultat: 3/5 mitjana.

         Caminar per l’extens bosc de sa Mola de Planícia, un dels més importants alzinars de tota Mallorca, és fer un recorregut pel passat. Els nombrosos elements etnològics que ens surten a camí, representen les empremtes d’una gent sacrificada que lluità per sobreviure en un entorn agrest. L’element a destacar és el conjunt dels Aljubets . La Mola de Planícia s'orienta de nord-est a sud-oest, paral·lela a la mar, culminada per tres cims: es Puntals (887 m), el puig de sa Mola (934 m) i es Moletó de sa Granja (606 m). S'estén pels termes de Banyalbufar, Esporles i Puigpunyent.
La Mola de Planícia és el puig més alt de la serra de Tramuntana on l'alzinar arriba fins ben bé al cim. De fet, són pocs els metres que resten entre l'alzinar i el punt geodèsic.
  A llibre Sa Mola de Planícia, de Vibot, es parla de l'existència d'una casa de neu a sa Mola: «es tractava d'una construcció més aviat petita i bàsicament destinada a la recollida de neu per a usos terapèutics, com era rebaixar la febre dels malalts.
 (Aires de la Serra Mallorquina)

Itinerari:  
Iniciriarem l’itinerari entre el km 1,1 i 1,2 de la carretera  Ma-1100, entre sa Granja d’Esporles  i la cruïlla de Valldemossa i Banyalbufar.
Camì des Correu, Moletó de sa Granja, Puig de sa Mola, es Aljubets, s´Arboçar, son Sanutges, Camì des Correu.


Itinerari: Del llibre 25 excursions per les nuntanyes de Mallorca

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada