diumenge, 12 de maig del 2019

Ses Salines des Trenc


19-05-2019 SES SALINES DES TRENC

Perfil de l’excursió

Distancia aproximada: 6km.
Temps estimat: 3/4hores
Dificultat: 1/5 fàcil
Itinerari: Visita guiada a Ses Salines - Platja des Trenc - Colònia de Sant Jordi
Recomanacions: Dur aigua abundant, gorra, crema solar i els que vulguin banyador.

Començarem la ruta a les instal·lacions de Ses Salines on ens faran una visita guiada.
Després anirem cap  a sa platja des Trenc  per dinar per allà i els més agosarats podran pegar un capficó.
I acabarem la diada a Sa Colònia de Sant Jordi


         El Parc Natural des Trenc-Salobrar és una extensa zona humida d’unes 1.500 hectàrees de superfície situada dins el municipi de Campos. Sens dubte, un dels racons costaners més verges i millor conservats de l’illa de Mallorca. Un espai protegit de gran valor paisatgístic i mediambiental en el que s’inclouen, també, dos de les millors platges de l’illa: Es Trenc i Ses Covetes.
El lloc va ser declarat Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI) l’any 1984 i, en l’actualitat, el Parc Natural des Trenc-Salobrar inclou diferents àrees amb condicions climàtiques i paisatgístiques distintes. En primer lloc, es troba l’arenal verge de més de tres kilòmetres de llarg que constitueix la platja des Trenc. A continuació, trobam un ecosistema dinàmic format per diferents franges de dunes amb una vegetació adaptada a l’excés de vent, amb herbes com el card marí, arbustos com el timó i arbres com el pi, la savina i el tamarinde. L’extens aiguamoll del Salobrar té un gran valor ecològic i en ell fan escala fins a 171 espècies d’avifauna migratòria i sedentària, que culmina a les Salines des Trenc, un atractiu etnogràfic i cultural de gran valor.

Durant segles, homes i naturalesa han modelat al sud de Mallorca, l'oníric paisatge de les Salines des Trenc. Un extens circuit de basses destinades a incrementar la concentració de sal per litre d'aigua marina. A través d'un canal, les aigües mediterrànies de la platja des Trenc, idònies per a la fabricació natural de clorur sòdic, nodreixen aquest paradís per als ocells, estrany exemple de com l'acció humana pot generar ecosistemes valuosos i dignes de protecció.

Les salines de Llevant es van renovar en els anys 40 i 50, i des de llavors han continuat usant tècniques tradicionals. La matèria primera continua sent l'aigua de mar, i les fonts d'energia principals, són el sol i el vent.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada