divendres, 31 de gener del 2020

Mirador de n'Alzamora


MIRADOR DE N’ALZAMORA
09-02-2020
Fitxa tècnica
Distància: 16 Km
Dificultat: Mitjana 3/5, sense dificultats, el trajecte discorr per camins i pistes forestals.
Itinerari circular: No.
Temps aproximat: 6 hores
Altura màxima: 474 metres
Altura mínima: nivell de mar.
Ruta: Cementiri de la Vileta,  Puig des Revells, Coll de Son Camps, Coll des Vent, Mirador de n’Alzamora, Coll dels Pastors, Puig de Bendinat, Costa d’en Blanes

La Serra de Na Burgesa, tan pròxima i tan desconeguda per a la majoria de mallorquins. Aquesta excursió uneix les barriades de la Vileta i Gènova a través del Coll del Vent i el mirador de n’Alzamora.
Na Burgesa és una serra situada en el municipi de Calviá, la seva altura ronda els 400 m amb màxims de 486 m (Puig Gros de Bendinat) i de 503 m (Puig donin Bou). Conté una gran massa de pinedes i garriga mediterrània. 

 El nom de Na Burgesa és degut a la família Burgues que va posseir l'alqueria de Bendinat, al peu de les seves muntanyes, des de principis del segle XVI (Francesc de Burgues). 

Una preciosa ruta que, malgrat no tenir grans altures, permet gaudir d'uns paisatges i vistes espectaculars de la muntanya i de la mar.
EL MIRADOR DE N’ALZAMORA
El mirador de n’Alzamora es troba en el Puig de l'Àliga de 439 m. (Calvià), compta amb un refugi avui en ruïnes que va ser edificat pel Grup Excursionista del Foment del Turisme de Mallorca en memòria de l'empresari Ferran Alzamora i Gomà, president de l'entitat entre 1919 i 1925.
 Des d'aquest mirador podrem observar una bona vista sobre les valls de Benàtiga i de Valldurgent, la serra de Burotell, el puig de Galatzó i la mola de l’Esclop. També contemplem Santa Ponça, Calvià i la zona de Capdellà.

EL COLL DELS PASTORS

El coll dels Pastors és un petit pla identificat per dos grans pins en el centre. Aquest lloc antigament era un centre d'activitats que utilitzaven els pastors del lloc. 





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada