dissabte, 29 de febrer de 2020

Puig Tomir


8-03-2020 PUIG TOMIR

FITXA TÈCNICA 
Distància aproximada: uns 14km
Altura màxima: 1.103m
Pujada acumulada: 547m
Ruta circular: no
Temps total: unes 6h
Dificultat: 4/ 5 moderada
Itinerari: Menut –Binifaldó - Coll des Pedragaret- Pas de Pedragaret - Puig Tomir - Coll del puig de Ca Miner - Cases de neu - Coll de Fartàritx- Fartàritx Gran - Ca’n Huguet - Ca’n Ponticó

El puig Tomir és una de les muntanyes més altes de Mallorca (1.103 metres) i gaudeix d'una perspectiva única de Pollença i la península de Formentor. Penya-segats, cases de neu,vestigis de l'època de recol·lecció de neu per a fer gel, petits arbustos espinosos de manera encoixinada, voltors, falcons, magnífiques vistes… fan d'aquesta ruta una de les més emblemàtiques del paratge natural de la Serra de Tramuntana.
Des del cim contemplarem, de nord a sud per llevant, el Puig Gros de Ternelles, la península de Formentor, la badia de Pollença, la Cuculla de Fartàritx, el Puig de Ca de Miner, el cap de Pinar, la badia d'Alcúdia i el pla de Mallorca. De sud a nord, per ponent: el Puig de Massanella, el Puig Major, el Puig Roig, les cases de Mossa, el Puig Caragoler de Femenia i les cases de Muntanya  als nostres peus, una de les possessions més extenses d'Escorca, amb més de 400 quarterades.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada