divendres, 9 d’octubre de 2020

CALA ESTRETA - S'ARENALET - FONT PENYA ROJA

18-10-2020   CALA ESTRETA – S’ARENALET– FONT DE PENYA ROJA

Després d’una llarga pausa  causada per la pandèmia de la COVID-19 , el grup un Raig d’Artanencs vol tornar iniciar l’activitat aquesta nova temporada, amb les mesures pertinents i amb les condicions que dictin les autoritats competents.

FITXA TÈCNICA 

Distància aproximada:  11,3km
Ruta circular: Si
 

Desnivell acumulat : 313m

Temps total: unes 3h  dependrà de les aturades
Dificultat: Fàcil

Sortida: 9:00h  amb cotxes particulars de l’aparcament dels autocars de devora l’institut

Ruta: Jardinents de Sa Duaia- Cala Estreta- Es Matzoc- Torre d’Aubarca- Font Salada- Arenalet d’Aubarca-Font de Penya roja -Font Salada - Caseta dels Milicians-Es Matzoc- Jardinets

Aquesta ruta és una de les  descrites  al  llibre  “Un raig d’excursions per Artà” elaborat pel grup Un raig d’artanencs

Descripció de l’itinerari

Aquesta ruta proposa una excursió devora la mar, una alternativa per arribar a la platja de S’Arenalet des Verger i a la font de Sa Penya Roja, que també és accessible des de l’interior, partint de s’Alqueria Vella.

 Ens dirigim cap a cala Estreta i, un cop passada, cap a algunes de les cales més cercades per locals i forasters, com ara cala Matzocs, sa Font Celada o S’Arenalet. Un altre dels punts forts de l’excursió és la visita a la torre d’Albarca, una torre d’aguait i de defensa que encara conserva un canó forjat al sostre.

A part de les plantes pròpies de litoral dunar i rocós, així com de garrigues i pinars, devora la font de Sa Penya Roja hi ha un arbocerar (Arbutus unedo) que a la tardor, en el moment de maduració del fruit, és molt vistosa.

 

 

 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada