divendres, 19 de novembre del 2021

ESPORLES - BANYALBUFAR

 

28-11-2021 ESPORLES - BANYALBUFAR

Perfil de l’excursió

Distancia aproximada: 12km.

Temps estimat:  unes 4/ 4’5 hores

Dificultat:  2/5

Circular:  no

Itinerari: Esporles - camí dels pescadors- Port des Canonge – Camí de s’Escolta – Volta del General - Banyalbufar

.

 

La ruta d’aquesta excursió  recorr un dels antics camins de la serra de Tramuntana. Es tracta del camí vell del Port des Canonge, conegut popularment com el camí dels Pescadors. Abans de construir l’actual carretera del Port des Canonge, dins terres de Banyalbufar, pescadors i veïns d’Esporles empraren llargament aquesta via fins al litoral, per terres de Son Dameto i Son Coll.

És tracta  d’un camí de ferradura per dins els comellars de Son Coll fins al Port des Canonge. A trams encara són visibles les senyes d’identitat d’aquests tipus de camins, com l’empedrat o els marges de sosteniment.

El camí comença amb una  pendent ascendent. Arriba al Mirador de Marina on hi ha uns bancs de pedra i un preciós mirador al mar  i baixa fins a la mar amb un  fort descens.

Una vegada al port des Canonge és interessant observar a la zona costanera  formacions geològiques constituïdes per gresos de color marró-vermellós pel seu contingut en mineral de ferro i que són els sediments terrestres més antics que es poden trobar a l'illa de Mallorca, procedents del període Triàsic inferior.

 Després des del  Port des Canonge agafarem El camí de Sa Volta des General. És una ruta molt fàcil que ens portarà des del Port des Canonge a  Banyalbufar amb unes vistes espectaculars al mar .  En aquest cas el camí discorr entre boscos de pins que protegeixen del sol i  quasi sempre paral·lel  a la costa, per la qual cosa es pot gaudir de belles vistes sobre el mar i penya-segats.

 

 




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada