dijous, 10 de març del 2022

PUIG D'EN FARINETA

20-03-2022 PUIG D’EN FARINETA

FITXA TÈCNICA 

Distància aproximada: uns 8  o 9  km
Temps total: Unes 4h
Ruta circular: No
Dificultat: 2 sobre 5

Itinerari: Cementiri de S’Arracó – Puig d’en Farineta – Cases de Son Verí – Camí antic de Sant Elm – Platja de Sant  Elm

 

En aquesta ruta ens enfilarem dalt del puig d’en Farineta (324 m), una talaia meravellosa sobre el litoral de ponent,  que ens ofereix unes estupendes vistes sobre l'illa de sa Dragonera i la costa de Ponent, així com de l'inici de la serra de Tramuntana en el seu vessant sud.

    Una ruta poc coneguda i escassament transitada. Una caminada fàcil  que no supera els 200 metres de desnivell. A dalt, hi trobarem el mirador-refugi del Foment del Turisme de Mallorca, inaugurat l’any 1968 en memòria de Gabriel Font i Martorell (1897-1965), destacat membre de l’entitat i autor del llibre 50 excursiones a pié por la isla de Mallorca, una fita important de la llarga història de l’excursionisme mallorquí.

 Fita a fita. AraBalears.07-01-2022

 

Iniciarem la caminada des del cementiri de s’Arracó on començarem a caminar per un ample camí i desprès senderol, sempre per dins un pinar, vorera d’un torrentó. Desprès el senderol ja en direcció al Puig fa una suau pujadeta primer per arribar a una rota abandonada on a traves de fites i de marge en marge arribarem a guaitar a sa carena des Puig  destriant amples vistes sobre el cap a Sant Elm i al moment també de  sa part més alta del puig  i el refugi  de Foment de Mallorca,  a més d’un esplèndid mirador de pedra. Aquest Puig actualment es diu d’en Farineta, suposadament per que ben a prop hi ha  unes cases amb el mateix nom, però antigament  es deia Puig d’en Basset.  Ses vistes son excepcionals.

 

La baixada la farem pe un senderol fitat que crestejant mos durà a prop de ses cases de son Verí i des  d’allà,  a través d’un senderol arribarem fins el camí antic de Sant  Elm, que passa per can Tomeví i es troba amb el camí que ve de la Trapa. Després  continuarem fins es Llogaret i  la plaja de Sant Elm, on  trobarem  s’autocar. És una excursió còmoda .

Just

 




 

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada