diumenge, 2 d’octubre del 2022

PORTALS VELLS

09-10-2022 PORTALS VELLS


Excursió per Rafaubeig passant pel cap de Cala Figuera i la cala de Portals Vells


Municipi: Calvià

Distància: 14,5 km

Dificultat: mitjana

Duració: 3-4 hores sense contar aturades


L'al·licient d'aquesta excursió és entrar en l'antiga zona militar de Rafaubeig, pulmó verd de la costa de Calvià i arribar a la marina per fer una volta per la costa de penya-segats passant per l'antiga torre de vigília de Cala Figuera, el far i la cala del mateix nom, i acabar recalant, mai millor dit, a l'exòtica cala de Portals Vells on hi ha unes pintoresques excavacions dins la roca de marès que podrem visitar, qui vulgui podrà pegar un capficó, dinar a l'ombra dels pins i fer el cafè al bar que hi ha a la platja.


La carretera a aquesta zona és estreta pel bus, per la qual cosa l'aproximació i la sortida haurà de ser a peu per 4 quilòmetres d'anada i 4 de tornada d'asfalt. Es recomana que si es pot, a més de les botes per anar pel rocam de la marina, es duguin unes esportives per – sobretot- fer la darrera tirada asfaltada.


La dificultat mitjana obeeix mes a la irregularitat del terreny, sovint pedregós que a l'existència de cap pendent o pujada, ja que és més aviat planera, tret d'alguna baixada per passar una torrentera o per sortir de la cala.


En ser zona de marina hi haurà poca ombra durant el recorregut, pensau a dur crema de protecció solar i un bon capell!




 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada